« terug
Sterrenbeeld: Weegschaal (Libra)
Geboren tussen: 24 september en 24 oktober
Element: Lucht

De belangrijkste eigenschappen van het astrologische teken weegschaal zijn:
tactvol meegaand aardig
zachtmoedig vredelievend bemiddelend
gemakzuchtig frivool manipulatief
vleierig conflict ontwijkend flirterig

De weegschaal is altijd op zoek naar evenwicht en harmonie, zowel fysiek als intellectueel. De weegschaal houdt er niet van om door andere mensen onder druk gezet te worden, omdat dat het evenwicht zou kunnen verstoren.

De weegschaal beschikt over een natuurlijke uitstraling waarmee andere mensen worden aangetrokken. Gelukkig maar, want het is belangrijk voor de weegschaal om andere mensen om zich heen te hebben. Andere mensen zullen zich ook prettig bij de weegschaal voelen, omdat hij/zij een bijzonder gevoelig mens is en echt om anderen geeft. De weegschaal werkt liever in een team, dan alleen. De weegschaal speelt in een team graag de rol van diplomaat, die ervoor zorgt dat er compromissen worden gesloten tussen de verschillende teamleden die het niet met elkaar eens kunnen worden. Overigens speelt de weegschaal die rol bijzonder goed. Ook is de weegschaal in staat dingen in een groep in gang te zetten. Is iets echter eenmaal in gang gezet, dan zullen andere mensen het waarschijnlijk moeten oppakken en afmaken. Daarbij zal de weegschaal die andere mensen wel ter zijde staan en behulpzaam zijn waar en wanneer het nodig is.

Als er een beslissing moet worden genomen, is de weegschaal als geen ander in staat de gevolgen van die beslissing te overzien. Dat maakt een keuze voor hem/haar vaak heel moeilijk. Op andere mensen zou dat misschien wel eens wat besluiteloos kunnen overkomen, maar in feite zijn andere mensen minder goed in staat de verschillende gevolgen die samenhangen met de verschillende alternatieven te overzien. Juist deze gave maakt van de weegschaal een ware diplomaat.

De weegschaal heeft een goede smaak als het gaat om kleding en inrichting. De weegschaal doet er moeite voor om er goed uit te zien, want het uiterlijk is belangrijk voor een weegschaal. Ook besteedt de weegschaal veel aandacht aan zijn/haar gedrag ten opzichte van andere mensen. De weegschaal hecht er waarde aan dat andere mensen hem/haar aardig vinden. Als de weegschaal in een willekeurige groep mensen terecht komt, zal hij/zij er alles aan doen om niet uit de toon te vallen.


Copyright: Mieke Schulz - van Kooten, Astro Share

Terug