« terug
Sterrenbeeld: Maagd (Virgo)
Geboren tussen: 24 augustus en 24 september
Element: Aarde

De belangrijkste eigenschappen van het astrologische teken maagd zijn:
ordelijk zorgvuldig dienstbaar
correct ijverig nuchter
helder kritisch kleinzielig
preuts degelijk zakelijk

De maagd is een behulpzaam mens. Het geeft de maagd een prettig gevoel als hij/zij anderen kan helpen. Ook als de maagd zijn/haar eigen belangen daarvoor opzij moet zetten, is hij/zij bereid zich voor andere mensen in te zetten. Mensen zullen het fijn vinden als een maagd iets voor ze doet, want wat de maagd doet dat doet hij/zij goed. De maagd houdt niet van half werk. De maagd is vooral een kei in het aanbrengen van structuur. Ook begrijpt hij/zij structuren heel snel en beschikt over een bijzonder goed analytisch vermogen. In een ongestructureerde of wanordelijke omgeving zal de maagd zich niet thuis voelen.

De maagd heeft een kritische instelling. Dit kan er wel eens toe leiden dat hij/zij andere mensen bekritiseert, omdat ze niet aan zijn/haar kwaliteitseisen voldoen. Toch zal de maagd moeten leren accepteren, dat niet iedereen zo'n perfectionistische instelling heeft. De maagd neemt meer tijd om zijn/haar zaken op orde te brengen dan andere mensen, hetgeen veelal resulteert in een hoger kwaliteitsniveau. Dit is een gave waar de maagd zeker zijn/haar voordeel mee kan doen. Als de maagd zich teveel aan kritiek overgeeft, zou dat wel eens kunnen leiden tot frustraties en gevoelens van ongenoegen.

De maagd houdt zowel van intellectuele als praktische uitdagingen. Nadat de maagd de structuur van iets begrepen heeft, duikt hij/zij meestal vrij snel in de details. Ook als hij/zij praktische zaken aanpakt, heeft de maagd bijzonder veel oog voor details. Omdat de maagd zulke hoge kwaliteitseisen aan zichzelf stelt, zijn de resultaten vaak goed. Door de kritische instelling zal hij/zij er zelf echter niet zo snel tevreden mee zijn. De maagd zou eens iemand anders moeten vragen, wat hij/zij ervan vindt en dan ook moeten vertrouwen op zijn/haar oordeel.


Copyright: Mieke Schulz - van Kooten, Astro Share

Terug